munroed11Bruce Munro’s prachtige fiber optic ‘Field of Light’ installatie is geïnspireerd door bloemen die tevoorschijn komen in Australië’s woestijnlandschap. De Britse ontwerper bedacht de verlichtingsinstallatie 15 jaar geleden tijdens een reis door Australië. Elke avond stopte hij om te rusten op campings langs de weg, waar groen gras en surrealistische beelden in schril contrast stonden met de omringende rode woestijn. Munro was gefascineerd door deze oases, en hoe slapende woestijnzaden zouden uitbarsten in prachtige bloemen als het geregend had. Het idee bleef Munro jaren bij totdat hij het uiteindelijk tot leven kon wekken in een briljante installatie in het  Eden Project in Cornwall. 

 

Bruce Munro is een verlichtings-ontwerper met een aanzienlijke ervaring in commerciële, particuliere en openbare installaties. Hij staat bekend om avontuurlijke licht sculpturale werken en is vertrouwd met alle typen verlichting, met inbegrip van glasvezel en LED’s. Zijn nieuwste installatie in het Eden Project staat  op een hellend dak vol met klaver. De Field of Light is opgebouwd uit 6000 acryl stengels gevoed met fiber optics en afgetopt met glazen bollen. Elf externe projectors voorzien de 24.000 meter glasvezelkabel van licht.

munroed5


Het Eden Project is een bekend educatief centrum dat mensen stimuleert om te leren hoe ze met de natuur om kunnen gaan in een tijd van radicale veranderingen. Zij bieden educatieve programma’s, exposities, evenementen en workshops en richten zich vooral op educatie van kinderen en hen stimuleren om deel uit te maken van de natuur.

munroed3

Uiteraard is de Field of Light het best te bekijken na zonsondergang, wanneer de lichten beginnen te gloeien en de sterrenhemel lijkt te worden weergegeven op de grond. De mooie installatie zal te zien zijn tot het voorjaar van 2009.

Bill Munro

The Eden Project